نیویورک، 15 فوریه 2008 (سرویس خبری عالم بهائی) – بیانیۀ جدیدی که توسّط جامعۀ بینالمللی بهائی صادر شده طالب رویکردی منسجم و مبتنی بر اصول جهت ریشهکنی فقر جهانی است.
نمایندگان جامعۀ بینالمللی بهائی دیروز در میهمانی ناهاری که در دفاتر آنها در کلّ سازمان ملل متّحد برگزار شده بیانیۀ "ریشهکنی فقر: حرکتی یکپارچه به پیش" را معرفی کردند. حدود چهل نماینده از سازمانهای گوناگون غیردولتی و نهادهای سازمان ملل متّحد در این مراسم اجتماع کردند.
طاهره نیلور، یکی از نمایندگان جامعۀ بینالمللی بهائی در سازمان ملل متّحد، گفت که بیانیۀ مزبور مقارن با چهل و ششمین کمیسیون توسعهء اجتماعی سازمان ملل متّحد که از 6 تا 15 فوریه 2008 ادامه خواهد داشت، صادر گردید. خانم نیلور گفت، "امسال، کمیسیون بر زمینههای ترویج اشتغال کامل و کار مناسب برای همه متمرکز است. اینها وجوه مهمّ ریشهکنی فقر است، امّا ما خواستیم از رویکردی منسجمتر دفاع کنیم؛ رویکردی که به گسترۀ وسیعی از مواضیع ناظر باشد که، اگر بخواهیم فقر جهانی ریشهکن شود، باید به طریقی هماهنگ به آن پرداخت."
بیانیۀ مزبور از مؤسّسات و نیز افراد در سطح بینالمللی تقاضا میکند برای اصول اخلاقی، مانند اتُحاد و عدالت اولویت قائل شوند. این بیانیه به ماهیت نهفتۀ فقر شکلی تازه میبخشد و میگوید، "آن را میتوان به عنوان فقدان منابع اخلاقی، اجتماعی و مادّی لازم برای توسعۀ استعدادهای معنوی، فکری و اجتماعی افراد، جوامع و مؤسّسات توصیف کرد."
در این بیانیه تعدادی از زمینههای معیّن مناسب روز که مجهودات رفع فقر را میتوان به نحوی بسیار مؤثّرتر در آنجا متمرکز ساخت، مورد بررسی قرار گرفته است. این موارد شامل رهبری و حکومت، حقوق بشر، جنسیت، توسعۀ پایدار، کشاورزی، اشتغال، مسئولیت فردی، تحصیلات، و دیانت است.
نیکیل سِت، از بخش امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متّحد (دسا)، و جولیا برگر، محقّق ارشد و نویسندۀ جامعۀ بینالمللی بهائی برای نفوس مجتمع در این مراسم سخنرانی کردند.
آقای ست اظهار داشت که پیام کلیدی این بیانیه این است که "آنچه ما نیاز داریم اتّحاد عمل است. اگر بتوانیم روح مزبور را برانگیزیم، در این نبرد پیروز شدهایم."
آقای ست، مدیر دفتر هماهنگی و حمایت شورای اقتصادی و اجتماعی در دسا است، تجربۀ خود در کشورهای در حال توسعه، از جمله زادگاه خود هندوستان را بیان کرد، و توجّه مضاعف بر راهحلهای مشخّص هر کشور را توصیه نمود. او با اشاره به نقش نیرومندی که موضوعات مربوط به سرزمین و فرهنگ ایفا میکنند، اظهار داشت: "راهحلهای کلّی کافی نیستند. برای پرداختن به مسألۀ فقر، تحلیل معیّن هر جامعه ضروری است."
آقای ست بر مسألۀ مرتبط با فقر، یعنی گرسنگی، نیز تأکید نمود. او با اشاره به این که در کشورش بیش از چهل درصد کودکان زیر پنج سال دچار سوء تغذیه هستند، اظهار داشت: "مسألۀ سوء تغذیه مستلزم مجموعۀ کاملاً متفاوتی از اقدامات و مداخلات است." آقای ست همچنین خاطرنشان ساخت که نهادهای بینالمللی گاهی اوقات بر سنجش فقر بیش از انجام دادن کاری دربارۀ آن تأکید مینمایند. او گفت، "مجموعههای اقتصاد کلان واقعاً موارد تحقیرآمیز فقر را، آنطور که بیانیۀ شما در کمال شیوایی مطرح کرده، بیان نمیکنند."
خانم برگر اظهار داشت که موضوع فقر به نحو تفکیکناپذیری با سایر عوامل پیچیده مانند حقوق بشر، توسعۀ و شرایط زیستمحیطی ارتباط دارد. او گفت، این نشانهای مثبت است که جامعۀ سازمان ملل متّحد تدریجاً متوجّه ارتباط متقابل کلّیۀ این عوامل میشود و بر طرقی جهت تدوین رویکردی هماهنگ و یکپارچه متمرکز میگردد. خانم برگر گفت، "نه آن که بخواهیم در باب این قضیه مبالغه نماییم، امّا تغییر در تفکّر برای وصول به این نقطه مانند انقلاب کپرنیکی است که تصدیق نمود زمین دور خورشید میچرخد نه بالعکس."
خانم نیلور گفت که پیشنویسی بیانیه ابتدا در اجابت صلای شورای حقوق بشر سازمان ملل متّحد برای مشورت در خصوص "پیشنویسی اصول راهنما" برای مساعدت به تمرکز بحث بر رابطۀ بین حقوق بشر و فقر مفرط تهیّه گردید.
جامعۀ بینالمللی بهائی، به عنوان بخشی از فرایند مزبور، با اعضاء منتخَب جامعۀ بهائی در اطراف و اکناف عالم تماس گرفت و از آنها خواست جلسات بحثی را در مورد فقر و حقوق بشر شامل افرادی در سطح محلّی سازماندهی نمایند. او گفت، "این جلسات بحث در شش کشور برزیل، گویان، هائیتی، هندوستان، نامیبیا و ترکیه برگزار گردید و مشاورات انجام شده در این جلسات تأثیرات و تجربیات دست اوّلی را از افرادی که بیش از همه متأثّر از فقر بودند، فراهم آورد."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر